Ondernemers staan voor levenskwaliteit in een gemeente : ze zorgen voor werkgelegenheid, sfeer en leven in je buurt.



Elke ondernemer, of hij nu handelaar of multinational is, heeft de gemeentelijke overheid nodig om te kunnen ondernemen.

UNIZO-Kempen
geeft stemadvies

De gemeenteraadsverkiezingen zijn daarom voor iedereen van groot belang.

Naar aanleiding van de verkiezingen analyseerden de Kempense UNIZO-afdelingen systematisch het bestuur in hun gemeente of stad en formuleerden hun prioriteiten. Die werden ondertussen aan alle lokale partijen overgemaakt.

Met deze belangrijke verkiezingen in het vooruitzicht helpen wij u graag met stemadvies. Stem zondag zeker op ondernemers of op ondernemersvriendelijke kandidaten! Ondernemers staan met beide voeten op de grond en besturen de gemeente als ware het hun eigen zaak.

We stelden onderstaand charter op, een handige lijst om na te kijken of de kandidaten uit jouw gemeente ondernemersvriendelijk zijn.

UNIZO-Charter voor de Ondersteuning van de Lokale economie

1. Een evaluatie van de specifieke lokale belastingen op ondernemingen, een verlaging ervan of minstens een belastingstop.

2. Voorrang aan vlot bereikbare, leefbare en betaalbare handelskernen inclusief doeltreffend parkeerbeleid, laden en lossen.

3. Voldoende toegankelijke, vlot bereikbare en betaalbare KMO–zones.

4. Een lokaal bestuur in dienst van de ondernemers geleid door een schepen lokale economie gesteund door een ambtenaar lokale economie.

5. Een structureel overleg met en daadwerkelijke inspraak van de lokale ondernemersvereniging.

6. Maximaal voorkomen, tijdig informeren en daadwerkelijk begeleiden van hinder door openbare werken.

7. Informatie, preventie inzake veiligheid gekoppeld aan structureel overleg met de politiediensten, zichtbaar blauw op straat, steun een winkelinformatienetwerken, vervolgen en opvolgen ook van “kleine” criminaliteit.

8. Advies, begeleiding bij vergunningen en korte termijnen voor het toekennen ervan.

9. De lokale overheid betaalt ondernemers-leveranciers in principe binnen de 30 dagen.

10. Het lokaal bestuur bevordert het aantrekkelijk imago van de gemeente onder meer door een doordacht woonbeleid, netheid, promotie van toerisme, horeca en passende steun aan evenementen.
 

WWW.UNIZO.BE/KEMPEN